5 måder at vedligeholde dine køkkenknive, så de holder i lang tid
Sendt den
Køkkenkniven er måske det vigtigste værktøj i køkkenet. Så for at sikre at de holder sig skarpe og gode i lang tid, er det vigtigt at vedligeholde dem ordentligt. Her er fem måder at vedligeholde dine køkkenknive og forlænge deres levetid.
Opbevar dine knive rigtigt
Korrekt opbevaring er afgørende for at beskytte dine knive mod skader og for at forhindre, at de bliver sløve. Dine knive bør opbevares i en knivblok eller en knivmagnet. Det er vigtigt at undgå at opbevare knive løst i en skuffe, da dette kan føre til, at bladene hurtigt bliver beskadiget og dermed gør dine knive sløve.
Brug skærebrætter af høj kvalitet
Brug kun skærebrætter af høj kvalitet og undgå at bruge glas- eller marmorbrætter, da de kan beskadige knivbladet. Brug et skærebræt af blødt træ eller plastik. På den måde skåner du knivens æg og den vil holde sig skarp i længere tid.
Vores skærebræt i plastik (Polyethylen HDPE 500), minimerer sløvning og sikrer at dine knive holder sig skarpe i lang tid.
Rengør knivene hurtigt efter brug og undgå opvaskemaskine!
Når du har brugt dine knive, bør du altid vaske dem hurtigst muligt. Brug en mild sæbe og varmt vand til at vaske bladene og tør dem derefter af med en ren klud. Undgå at vaske knivene i opvaskemaskinen, da dette kan beskadige dem.
Giv skæftet lidt olie
Hvis dit skæfte er begyndt at se lidt træt ud, så kan du hurtigt få det til at se nyt ud igen ved at give det en smule olie. Sørg for at skæftet er helt tørt, dup lidt madlavningsolie på et stykke køkkenrulle og smør det på skæftet.
Få dine knive slebet regelmæssigt
Du kommer langt med et strygestål, når det kommer til at holde dine knive skarpe, og du bør give dine knive en tur med strygestålet mindst hver 14 dag for at sikre, at der ikke er skævheder i blandet. Er strygestål sliber ikke dine knive, men retter små skævheder ud – og det vil for det meste være nok. Men med tiden, vil det være nødvendigt at få dem slebet. Det kan du få gjort hos en professionel eller købe en slibesten og gøre det selv.
Med vores strygestål får du et stort et af slagsen på 30 cm, som er nemt at arbejde med.
Der er mange måder at vedligeholde dine køkkenknive og sikre, at de holder sig skarpe og i god stand i lang tid. Ved at følge vores fem trin er du i hvert fald rigtigt godt kørende!
Hvis du har spørgsmål omkring knivpleje, er du altid velkommen til at kontakte os via chat-funktionen eller på kontakt@hakhak.dk.
Hakhak APS
CVR: 42225029
København V
Danmark
Kontakt
Har du noget på hjerte? Så tøv ikke med at skrive til os via chat-funktionen, eller send os en gammeldags mail på kontakt@hakhak.dk